Društvo

REGION: Rajilić: Sram te bilo, Džaferoviću, ti si bio na listi zločinaca

Predsednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić poručila je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da bi mu najbolje bilo da ćuti, a ne da priča o navodnim srpskim zločinima, posebno kada zna da je bio na listi zločinaca koji su tokom rata činili zločine nad Srbima.

– Sramna je i licemerna njegova izjava o navodnim srpskim zločinima. Najbolje mu je da ćuti jer će proći ta njegova politička pozicija na kojoj se trenutno nalazi i šta ćemo posle – rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je upitala Džaferovića koliko je zločinaca uhvaćeno nad srpskim ženama i decom, te kako su suđeni i osuđeni – na simbolične kazne kao da su obijali kiosk ili ukrali šibicu.

– Sram te bilo, Džaferoviću, da uopšte dođeš u Republiku Srpsku i na takav način govoriš o srpskom narodu. Sve što govoriš je preduzborna kampanja s ciljem dobijanja jeftinih i bednih poena. Svemu što ti govoriš, ne treba uopšte pridavati pažnju – poručila je Rajilićeva funkcioneru SDA i bošnjačkom članu Predsedništva BiH.

Džaferović je rekao danas u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu, kod Prijedora, da je “zločin koji se dogodio u Prijedoru sistematski, udruženi zločinački poduhvat sa ciljem eliminacije nesrpskog stanovništva i da ima sve elemente genocida”. Izvor: SRNA/RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply