Sport

SPORT U OKRUŽENJU: Kolinda Grabar-Kitarović izabrana u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta

Kolinda Grabar-Kitarović je na zasedanju Skupštine Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) izabrana u članstvo organizacije koja je na čelu olimpijskog pokreta, a bivšu hrvatsku predsednicu je za tu dužnost predložio predsednik MOK-a Thomas Bach.

“Izuzetno sam počašćena članstvom u Međunarodnom olimpijskom odboru. To nije samo moj lični uspeh, nego priznanje svim dosezima hrvatskoga sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportista, koji našu domovinu predstavljaju u svetu kao naciju sjajnih talenata i vrednih ljudi, koji dosledno promovišu načela i vrednosti Olimpijskog pokreta”, izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović koja je izabrana sa 86 glasova “za” i tri glasa “protiv”.

Bivša hrvatska predsjednica je u svom prvom obraćanju kao članica MOK-a istakla da je i na svim svojim prijašnjim dužnostima, kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj sceni, podržavala i zagovarala vrednosti pozitivnog sportskog duha i takmičenja, prijateljstva i olimpizma, javlja Hina. Grabar-Kitarović je naglasila i važnost sporta u borbi protiv izazova s kojima se svet bori u ovom trenutku.

Uz bivšu hrvatsku predsednicu za nove članove MOK-a u petak su izabrani i svi ostali predloženi kandidati: Kubanbka Marie de la Caridad Colon Ruenes, saudijska princeza Reeme Bandar Al-Saud, Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni britanski atletičar te predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply