Nekategorizovano

VRANJSKA DILEMA: Pacijentkinja optužila lekara da je poljubio bez dozvole?!

Ginekolog iz vranjske bolnice, našao se na meti optužbi jedne pacijentkinje da je u dva navrata pokušao da je poljubi. Policija istražuje slučaj, a sa Ginekologije demantuju da se ovako nešto dogodilo, javljaju lokalni mediji i portali.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju kažu da je pacijentkinja na odeljenju Ginekologije prijavila lekara na tom odeljenju da je 14. jula oko 19 časova „prilikom pregleda, protiv njene volje poljubio u predelu usta.

„Kada je bila smeštena u bolničku sobu, u toku iste noći, oko dva časa posle ponoći došao je kod nje u bolničku sobu i protiv njene volje poljubio je u predelu vrata, nakon čega je oštećena samoinicijativno napustila odeljenje Ginekologije“,  navodi se u odgovoru Tužilaštva koji je dostavljen medijima.

Iz Tužilaštva još navode da je naloženo prikupljanje obaveštenja od prijavljenog i drugog medicinskog osoblja, eventualno i pacijenata koji su mogući očevici događaja.

Takođe je naloženo da se od oštećene uzme krivična prijava na zapisnik.

U policiji napominju da se po nalogu tužilaštva radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog incidenta.

Dr Gordana Đorđević, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da niko na ovom odeljenju ne beži od eventualne odgovornosti, te da je ona obavila interne razgovore sa svim lekarima i sestrama i da niko nije potvrdio ovako nešto.

„Ja ne želim nikog da napadam, niti da ikoga branim. Neka istražni organi odrade posao, međutim ono što smo mi na našem odeljenju utvrdili pokazuje da pacijentkinjina prezentacija situacije nije baš verodostojna“, kaže dr Gordana Đorđević.

Prema navodima nekih zaposlenih na ovom odeljenju, pacijentkinja je tražila od lekara da je pusti kući, što je on odbio, pa je ona vidno uznemirena napustila Ginekologiju samovoljno, iako su je oni zvali da se vrati. Istraga bi trebalo da utvrdi šta se zaista desilo te noći na odeljenju Ginekologije. Izvor: Agencije i portali

Categories: Nekategorizovano

Leave a Reply