Društvo

Mitropolit Amfilohije: Crkva Božija je nepobjediva i neuništiva

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je Crkva Božija nepobjediva i neuništiva, te pozvao vlast da prestane da progoni svetinju, koja vjekovima postoji u Crnoj Gori.

– Oni koji su na vlasti u Crnoj Gori pokušavaju da ono što je Božije, prisvoje, pogaze i oskrnave, kao što su to radili i njihovi prethodnici, zbog čega se narod s pravom pobunio, žrtvujući se i pjevajući `Ne damo svetinje` – rekao je vladika.

Mitropolit je podsjetio da su u Crnoj Gori 50-60 godina bili oskrnavljeni hramovi, mnogi porušeni, te pretvoreni u štale.

– Porušena je i svetinja na Lovćenu koja je bila u grbu Crne Gore. Zamislite vi tu Crnu Goru i vlast crnogorsku koja pljuje na svoj grb, gazi ga i ruši, uništava. I to nastavlja da radi pokušavajući i druge svetinje da prisvoji – rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Vaznesenja u Vinićima pod Ostrogom gdje su donijete mošti Svetog Arsenija Sremca.Mošti Svetoga Arsenija, nasljednika Svetoga Save, u Manastiru Vaznesenja će ostati do večernje službe, nakon čega će biti vraćene u Manastir Ždrebaonik.Izvor: SRNA/RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply