Sport

KMF Leskovac u višem rangu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas prepodne futsalere KMF Leskovac koji su osvajanjem 1. mesta u Trećoj izborili plasman u viši rang, u Futsal Drugu ligu Srbije.

Klub malog fudbala „Leskovac“ je za 5 godina postojanja uspesima skrenuo pažnju na sebe i ovaj, sve popularniji sport. Za kratko vreme postali su jedan od miljenika ljubitelja sporta u Leskovcu, a sigurno je da će u novoj sezoni, u Futsal Drugoj ligi navijača na tribinama biti još više.

-Želja nam je da Leskovac kao nekada bude grad sporta, a uz resurse kojima raspolažemo i naše sportiste, na dobrom smo putu. Jedan od kubova koji nas je učinio ponosnim u prethodne dve nedelje je klub malog fudbala Leskovac koji se našao na prvom mestu treće Istok lige i nakon toga se plasirao u drugu republičku. Od srca im čestitam na tome i želim još više uspeha u daljem takmičenju. Savremeni sport predstavlja ogromno dostignuće modernog društva i važno društveno blago. Leskovac je uvek pratio trendove, i kada je sport u pitanju, zato je 2015. godine osnovan ovaj klub koji ima kontinuiranu podršku grada – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Trener KMF Leskovac Nenad Stojanović zahvalio je gradu i gradonačelniku na podršci i najavio planove za još veće uspehe u narednih nekoliko godina.

-Potrudili smo se da opravdamo poverenje koje uživamo u gradu Leskovcu u protekle četiri godine. Mnogo smo toga postigli, imamo dovoljno iskustva, uz neko pojačanje očekujemo da budemo u sredini tabele, Mi ćemo da se potrudimo da naš grad bude ponosan na sve naše igrače koji su iz Leskovca i okolnih mesta i nadamo se da će neki od njih zaigrati i za reprezentaciju – rekao je trener KMF Leskovac Nenad Stojanović.

Nikola Petrović, predsednik i igrač KMF Leskovac, je rekao da se sve odluke u klubu donose zajednički, zahvalio se Gradu i gradonačelniku na podršci i izdvojenim sredstvima.

-Hvala im što imaju sluha za sve što radimo. Mi se nadamo da ćemo da opravdamo očekivanja, da sledeće sezone budemo konkurentniji i da budemo pri vrhu tabele – istakao je Nikola Petrović.

Categories: Sport

Leave a Reply