Društvo

Protesti u centru Sarajeva: Dosta je bilo šutnje (ćutanja)

Hiljade i hiljade građana okupilo se danas u Sarajevu kako bi učestvovalo u protestnoj šetnji u organizaciji Platforme za progres.

Kako je ranije najavljeno iz ove stranke, danas u 11:55 ili simbolično 5 do 12 održana je mirna protestna šetnja koja je počela sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kako navode nezadovoljni su radom aktuelne vlasti:

“Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje (ćutanja)!”

Kolonu je predvodio predsjednik Platforme Mirsad Hadžikadić, a prilikom prolaska kroz Ferhadiju, grupa je dočekana aplauzima.

“Ljudi koji smatraju da se nešto drugačije mora desiti u ovoj državi i mislim da je zaista krajnje vrijeme. Vidite šta se dešava jučer i prekjučer, odjednom se kriminal izjednačava sa nacionalnim pitanjem i da se upit Tužilaštva smatra državnim udarom. Država se poistovjećuje sa strankom da li je to moguće i državu izjednačavaju sa entitetima. Nama je stvarno važno da se naš glas čuje. Ne daju nam čak ni izbore, korupcija je svuda, a u državi odlučuju tri predsjednika tri političke stranke. Narod ne odlučuje“, kazao je Hadžikadić, prenosi NAP.

Također, protestima su se pridružili i predsednici NiP-a Elmedin Konaković, SDP-a Nermin Nikšić, Naše stranke Predrag Kojović, te NBL-a Ibrahim Hadžibajrić. Izvor-foto: Agencije i portali, krupljani

Categories: Društvo

Leave a Reply