Sport

UEFA će 30. aprila saopštiti domaćine odloženog Eura

Evropski fudbalski savez (UEFA) 30. aprila saopštiće domaćine odloženog Evropskog fudbalskog prvenstva, izjavio je za rusku agenciju TASS član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin i dodao da postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja.

“Sve će biti jasno 30. aprila, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva”, izjavio je Sorokin, koji je predsednik Organizacionog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu, prenosi Hina.

Kao i ostali sportski događaji u 2020. godini, koji su trebali biti održani nakon juna, tako je i fudbalski EURO odlozen zbog pandemije izazvane koronavirusom, a novi termin je od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Taj je EURO trebao biti poseban, s čak 12 gradova domaćina, a utakmice su se trebale biti igrane u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Muenchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

“Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja meseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako odustane, nemamo puno opcija. Ili ćemo pronaći novi grad, ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla”, rekao je Sorokin i dodao je Rusija spremna pomoći ostalim gradovima, što je bilo ponuđeno već i pre nego što je doneta odluka o odlaganju.

Categories: Sport

Оставите одговор