Nekategorizovano

NEVREME NA JUGU SRBIJE: Vanredna situacija u Crnoj Travi,nema struje, sneg preko dva metra, na Vlasini od snega ne mogu ni vrata da otvore (foto)

Od juče popodne zbog vejavice, olujnog vetra i snežnih padavina Opština Crna Trava je proglasila vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji. Dvadesetak sela i još toliko mahala je potpuno odsečno od sveta. Nema struje, a na pojedinim mestima snežni naosi su od jednog do dva metra.                                                                                                                          

Sneg praćen jakim vetrom od juče ujutru ne prestaje da pada u crnotravskom kraju. Visina snežnog pokrivača je prešla metar, a nanosi su negde i znatno veći.                                       

Po rečima Slavoljuba Blagojevića predsednika Opštine Crna Trava svi putevi su zavejani. Informacije o stanju uglavnom samih i starih u udaljenim mahalama otežava to što je mobilna mreža 063 u prekidu. U ovom trenutku veoma teško je uspostaviti kontakt i preko ostalih mreža. Otežano je snabdevanje električnom energijom koje ,za sada ima u centru Crne Trave, ali iz ove opštine apeluju da se bez preke potrebe ne kreće na put dok vetar ne prestane i dok se ne očiste putevi. Prava snežna vejavica kako javlja Stojan Andrejević, zahvaila je Vlasinsku visoravan. Tako da je Vlasina okovana snegom i kako javlja naš saradnik od nanosa i vetra ni vrata od kuće ne mogu da otvore. Problema imaju planinski delovi svih opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga.Na Radan planini već treći dan bez struje su meštani sela Obražda u opštini Bojnik. Slična situacija je i u opštinama Vlasotince, Medvedja i Lebane. Posebno je teško u opštini Trgovište.

Categories: Nekategorizovano

Оставите одговор