Društvo

Spremni ugovori o radu za novih 100 lekara i 250 medicinskih sestara, najboljima specijalizacije i doktorske studije o trošku države


Zdravstvene ustanove u Srbiji biće kadrovski pojačane sa 100 lekara i 250 medicinskih sestara, kojima će u petak ministar Zlatibor Lončar uručiti ugovore o radu.

Zaposlenje, u najvećem broju u kliničkim centrima, dobijaju najbolji diplomci medicinskih fakulteta i škola za medicinske sestre. Najboljim diplomcima obezbeđuju se i specijalizacije i doktorske studije o trošku države. Ministar zdravlja sastao se sa prvom grupom onih koji će dobiti posao u zdravstvu i direktorima zdravstvenih ustanova u kojima se zapošljavaju.

– Razgovaralo se o potrebama zdravstvenih ustanova, za koje oblasti medicine su mladi lekari pojedinačno zainteresovani i koju specijalizaciju svako od njih može da dobije – rečeno je „Novostima“ u Ministarstvu zdravlja.

Do petka, za kada je zakazano svečano uručivanje ugovora o radu, ministar Lončar sastaće se i sa ostalima koji su ovoga puta dobili posao. Sve su to diplomci sa prosekom iznad devet na medicinskim fakultetima i oni koji su tokom školovanja u srednjim medicinskim školama postigli najbolje rezultate. U ovoj grupi mladih lekara i sestara najviše njih posao dobija u Kliničkom centru Srbije i centrima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

– Država će na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i omogućavati im specijalizaciju i doktorske studije – rekao je ministar Lončar.

Categories: Društvo

Leave a Reply