Društvo

Protest u Nišu: Hiljade ljudi se okupilo da podrži Vučića posle naslovnih strana u “Ninu“ i “Danasu“

Danas je u centru Niša nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke izrazilo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i osudilo naslovnu stranicu nedeljnika NIN s Vučićem i snajperskom puškom i karikaturu lista Danas na sličnu temu. Kako prenose mediji i portali učesnici protestne povorke nosili su znake „STOP“ i transparente „Stop krvavom scenariju“ i „Đilase ne ubijaj Srbiju“.
Valja, medjutim istaci da tokom protesta nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora SNS Niš su negirali da su organizovali skup. Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je agenciji Beta da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku „Stop krvavom scenariju“.
U tom pozivu su pitanja o tome „da li je medijska sloboda zveckanje oružjem“ i „da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo“.
U objavi je pisalo da „dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo“. „Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi“, piše u pozivu na Fejsbuku u grupi „Stop krvavom scenariju“.
Za današnji protest nije bilo zvanične najave, ni poziva medijima. Povod je bila je povučena naslovna stranica NIN-a, na kojoj je tekst o poslovima s izvozom oružja bila ilustrovana fotografijom s jednog sajma na kojoj je Vučić ispred snajpera. Potom je u dnevnom listu Danas objavljena karikatura na kojoj je predsednik Srbije prikazan kako se s metom na grudima, namešta ispred cevi puške. Izvor-foto: Agencije i portali,BuT

Categories: Društvo

Оставите одговор