Društvo

Teroristi apokalipse porušili Partizansko spomen groblje u Mostaru

Desilo se ponovo, po ko zna koji put povampirenje fašizma. Opet isti rukopis koji pamtimo poslednjih godina i prvog nasrtaja na Partizansko spomen groblje u Mostaru. I uvek konstatacija da je to delo neodgovorne grupe maloletnih huligana. I nikad nema otkrivenih, privedenih, sankcionisanih. Godinama cutanje svih koji bi građanima trebali dati odgovore na brojna pitanja koja u vezi sa ovim događanjima imaju, navodi se u saopštenju UABNOR-a povodom sramotnog i necivilizovanog devastiranja Partizanskog groblja u Mostaru.

“Međutim, i građansko strpljenje ima granice.

Partizansko spomen groblje je Nacionalni spomenik bivse SFRJ i Bosne i Hercegovine, a 25. novembar Dan državnosti, dakle državni praznik.

Partizansko spomen groblje je napadnuto i devastirano uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine i najavljene mu posete tim povodom. Ocigledno delo povampirenih fasita i njihovih sledbenika.

Dakle, napad na Partizansko spomen groblje ovim povodom je napad na Bosnu i Hercegovinu, a napad na državu na ovakav način je teroristički čin.

Zato tražimo od svih državnih agencija i organa da se uključe u rasvetljavanje ovog terorističkog čina i pravdi privedu izvršioce, ali i inspiratore i podstrekače kontinuiranog atakovanja na državu, unošenja nesigurnosti među građane i podstrekavanje nacionalne mržnje.

Mi antifašisti Mostara nemamo više strpljenja za život u nesigurnosti, za kontinuirane laži i obmane. Mi bezbedonosnim organima HNK-a ne verujemo, jer ne deluju, te nedelovanjem postaju saučesnici.

Ne preostaje nam ništa drugo no da se samoorganizujemo i stavimo u funkciju odbrane Bosne i Hercegovine, kad to neće oni koje plaćamo da nam obezbede siguran život i zaštitu, kako pojedinačne, tako i zajedničke imovine.

Ako budemo prisiljeni, mi ćemo to uraditi, a za posledice će odgovarati oni koji, već decenijama, urušavaju našu domovinu. Odbrana države od terorizma, od koga god dolazio, je čin najvećeg patriotizma. Mi ih se ne bojimo.

Smrt fašizmu- sloboda narodu!”, navodi se na kraju saopštenja UABNOR-a Mostar.(NovaSloboda)BuT

Categories: Društvo

Leave a Reply