Društvo

FLEŠ PRESS: Danas u Leskovcu

-Priliku da u direktnom susretu sa gradonačelnikom Leskovca i njegovim saradnicima iznese neki svoj problem ili ideju iskoristilo je šezdeset građana. U sali Gradskog veća, u okviru akcije „Dan otvorenih vrata“ građani su imali priliku da u direktnom susretu sa gradonačelnikom Leskovca dt Goranom Cvetanovicem i njegovim saradnicima iznesu neki svoj problem ili ideju. Ovu sansu danas je iskoristilo pedeset građana. Inace, gradjani uglavnom iznosili zahteve koji su se ticali rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, tražili materijalnu pomoć,  asvaltiranju ulica i pronalaženju posla.

ovog vikenda nastavljena je ekološka akcija uredjenja i čišćenja javnih površina u Leskovcu.

Tako je u okviru ove akcije Eko tim SBB fondacije očistio kupalište u Vučju kod hidroelektrane, udaljenom 17 kilometara od Leskovca, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave Leskovac, JKP „Komunalac“, odeljenjem komunalne policije, kompanijom PWW i građanima.

-Na inicijativu Kluba beba, trudnica i mama Grad Leskovac je još jednom iskazao svoju bezrezervnu podršku trudnicama, porodiljama i mladim mamama postavljanjem jedne posebne klupe u Aktavis parku. Mame će od sada imati mesto na kom će moći da nahrane, presvuku ili umire svoje bebe bez potrebe da odu na neko prigodnije mesto ili žure kući.

-Deca iz hraniteljskih porodica otputovala u Leptokariju u Grčkoj na letovanje. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je u tu svrhu 1,4 miliona dinara, a stručna ekipa Centra za socijalni rad napravila je spisak 30-oro dece o kojoj će na letovanju brinuti i lekar i spasioci. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ispratio je decu na letovanje i poželeo im da uživaju u lepom vremenu, suncu i kupanju.

Categories: Društvo

Оставите одговор