Društvo

FOTO FLEŠ: Danas u Leskovcu

-U dečjem vrtić „Bambi“ u Leskovcu danas su počeli radovi na adaptaciji i rekonstrukciji objekta. Trenutno je u toku sanacija krovne konstrukcije ovog objekta, a nakon toga će uslediti zamena stolarije i sanacija fasade

-Prilaz Leskovačkom visećem mostu kod Zelene pijace se renovira, a već za koji dan stanovnici našeg grada moći će nesmetano da se kreću stepenicama koje su ovom prilikom renovirane. Uporedo sa ovim radovima, teku i radovi na osvetljenju mostova u Leskovcu.

-Budžetski Fond za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca od 15. jula ove godine raspisuje Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava. Konkurs se raspisuje za tri mere:Za meru 101, odnosno Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, ukupan budžet iznosi 23.974.166,66 dinara, zahtev mogu da podnesu sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Leskovca koja su uložila u kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta opremu za pčelarstvo, podizanje zasada u voćarstvu. Maksimalni iznos koji poljoprivrednici mogu da ostvare za jednu šifru investicije iznosi 70.000 dinara, odnosno od 30-50% prihvatljivih troškova od kupovine opreme, bez obračunatog PDV-a, osim za podizanje zasada u voćarstvu 100.000 din. Za meru 101 najviše je moguće dobiti 140.000 dinara.

-U OŠ „Bora Stanković“ u Vučju završeni su radovi na sanaciji plafona i dela krova koji se pre izvesnog vremena obrušio. Gradonačelnik Leskovca je sa svojim saradnicima danas obišao ovu vaspitno – obrazovnu ustanovu, a njegov PR Aleksandra Stojanović je ovom prilikom istakla da je pored krova urađeno i dvošte, ograda i sanitarni čvor.

Categories: Društvo

Оставите одговор