Obrazovanje

Počeo upis prvaka

U svim osnovnim školama počeo je upis učenika u prvi zared. Povodom upisa đaka prvaka koji počinje danas i traje do 31. maja, iz Ministarstva prosvete napominju da će ove godine biti skoro 1.500 prvaka više nego prošle godine. Inače, mogu da budu upisana deca koja imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Ukoliko iz opravdanih razloga roditelji ne mogu da upišu dete u ovom periodu, neće biti problem da to učine i do 1. septembra, ističe Spasić.

Za razliku od grada, sve je manje dece za upis u isturenim odeljenima u seoskim sredinama, a i mnogi roditelji koji žive na selu opredeljuju se da upišu svoje dete u gradu.

Kada su u pitanju tehnološki viškovi još uvek je, rano da se prognozira hoće li ih biti i koliko, ali ne bi trebalo da bude većih problema s obzirom da otprilike isti broj dece treba da pođe u školu i završava četvrti razred.

Sve potrebne informacije za upis roditelji mogu da dobiju u željenim osnovnim školama.

Zbog radova na rekonstrukciji Osnovne škole „Josif Kostić“ deca ove škole nastavu pohađaju u Tekstilnoj školi, Centru za ekonomiku domaćinstva I drugim školama. Biće obavljan upis prvaka i u ovu školu, kod pedagoga i psihologa.

Categories: Obrazovanje

Оставите одговор