Društvo

Credit Agricole Srbija u akciji ‘’Prirodno je da brinemo’’ zasadila kedrovu šumu – Hektar šume za četiri miliona digitalnih transakcija

U akciji ‘’Prirodno je da brinemo’’ Credit Agricole Srbija zasadila je 2.500 sadnica kedra na površini od jednog hektara na lokalitetu gazdinska jedinica Košutnjačke šume, nadomak Beograda, i na taj način prikazala uštedu prirodnih resursa ostvarenu upotrebom digitalnog bankarstva.

Klijenti Credit Agricole banke su, upotrebom elektronskog i mobilnog bankarstva, obavili preko četiri miliona digitalnih transakcija tokom 2018. godine i na taj način direktno uticali na značajne uštede u potrošnji papira u celokupnoj mreži filijala u Srbiji.

 U skladu sa konceptom društveno-odgovornog poslovanja banke koji se, između ostalog, zasniva i na zaštiti životne sredine, Credit Agricole Srbija je, pored uštede ostvarene na ovaj način, otišla i korak dalje pokrenuvši akciju koja za cilj ima podizanje novih zasada šuma u sredinama koje se smatraju ekološki ugroženim. Dalji razvoj digitalizacije omogućiće, ne samo brže i komfornije obavljanje usluga i organizovanje poslovnih procesa, već će stvoriti resurse i za akcije ovog tipa, a ujedno uticati i na podizanje ekološke svesti. , izjavio je Svetozar Šijačić, član Izvršnog odbora, Rukovodilac Divizije za ljudske resurse u Credit Agricole Srbija. 

Akcija pošumljavanja ‘’Prirodno je da brinemo’’ sprovedena je u saradnji sa Javnim preduzećem ‘’Srbijašume’’, koje će nastaviti da neguje mlade sadnice. U akciji je učestvovalo 60 volontera koji su zasadili 2.500 sadnica kedra, biljne vrste koja se pokazala naročito kvalitetnom i otpornom na sušu.

Categories: Društvo

Оставите одговор