Društvo

NAŠ UGAO: Potpuni kolaps: Šta se tačno događa s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom

Na Facebooku već satima nije moguće objavljivati, učitavati medijske zapise ili objavljivati statuse, na Instagramu dolazi do problema prilikom osvežavanja, ali i slanja poruka, baš kao i na Messengeru. WhatsApp javlja problem ako nekome pokušate poslati medijski zapis, odnosno fotografiju ili snimak.

Da se nešto događa, javlja stranica downdetector.com, na kojoj se može videti da probleme imaju korisnici širom Evrope, SAD i delova Azije. Korisnici probleme prijavljuju i putem Twittera, društvene mreže koja i inače “gori” kad se jave problemi na Facebooku i Instagramu.

– Svesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom aplikacijama iz porodice Facebooka. Radimo na tome da problem čim pre rešimo – napisali su na Twitteru iz Facebooka, a zatim i dodali da “mogu potvrditi da problem nije vezan uz DDoS napad”.

Na Facebooku se čitav dan javljaju problemi kada pokušate učitati fotografiju, video, link ili objaviti status. Nekima uspeva tek nakon što učitavanje ponove nekoliko puta, dok nekima ne uspeva ni u tom slučaju.

Messenger se u nekim slučajevima ne želi uopšte učitati putem desktop verzije, odnosno ako mu pokušate pristupiti preko Facebooka. Ipak, nakon nekog vremena učitavanje u većini slučajeva uspeva, a javljali su se problemi i u isporuci poruka.

Na Instagramu slična stvar – problemi s objavama, osvežavanja tuđih objava, ali i sa slanjem, odnosno primanjem poruka.

WhatsApp funkcionira normalno sve do trenutka kad nekome poželite poslati medijski zapisi, odnosno snimak ili fotografiju. Tada dolazi do dugog pokušaja učitavanja medija, dok naposljetku ne ugledate poruku “Pokušajte ponovo”.Izvor-foto:Agencije i portali

Categories: Društvo

Оставите одговор