Društvo

Pokretna ambasada Velike Britanije u Nišu

Britanska ambasada u Beogradu otvorila je svoju prvu PopUp (pokretnu) ambasadu u Nišu, u prostorijama Media i reform centra Niš. Pokretna ambasada je otvorenai i danas, uz brojne predviđene glavne aktivnosti.

Tokom dva dana trajanja, održane i održaće se brojne aktivnosti putem kojih će se zainteresovanima približiti rad Ambasade, pokazujući značaj britansko-srpskih diplomatskih odnosa koji traju već više od 180 godina.

Na otvaranju se prisutnima obratio Džon Šarp, prvi sekretar Britanske ambasade, a povodom Međunarodnog dana žena, Lena Jovanović, sedamnaestogodišnja devojka iz Niša, dobila je priliku da bude „ambasadorka na jedan dan“ i da asistira ambasadoru Denisu Kifu u njegovim diplomatskim dužnostima tokom dana.

Moderni diplomatski koncept Pokretne ambasade započeo je 2016. godine jedan švajcarski ambasador, u cilju približavanja ljudi jednih drugima i samim tim građenja nove vrste bilateralnih odnosa između dve države.

Od tada, diplomate širom sveta razvijaju dalje ovaj koncept kako bi podstakli kvalitetnu i otvorenu komunikaciju i nove formate rada u diplomatiji. Povodom Međunarodnog dana žena, Britanska ambasada, u saradnji sa Media i reform centrom Niš, organizuje gradski forum o ovoj temi.

Categories: Društvo

Оставите одговор