Sport

LESKOVAC: Davor Štefanek u poseti Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću

Sportski savez Srbije i u 2019. godini nastavlja sa praksom obilaska teritorijalnih saveza. Predsednik i generalni sekretar žele lično da se uvere sa stanjem na terenu i budu u toku sa dešavanjima u gradovima i opštinama Srbije. Jedna od stanica na jugu Srbije bilio je Leskovac. Predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i savetnik Siniša Radanović u društvu domaćina gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića obišli su Osnovnu školu ‘’Petar Tasić’’a zatim su održali sastanak sa gradonačenikom Cvetanovićem Na prijemu se, u društvu saradnika, razgovoralo o stanju sporta u gradu i planiranim aktivnostima na njegovom daljem unapređenju. Posebna pažnja bila je usmerena i na temu razvoja školskog sporta.
Projekat „Sport u škole” , za čiju je realizaciju lokalna samouprava obezbedila finasijsku podršku, naišao je na dobar odaziv dece i njihovih roditelja.
Prema rečima gradonačelnika, pitanje fizičkog vaspitanja i školskog sporta je pitanje javnog zdravlja, a grad će sa svoje strane nastaviti da podržava sport i sportske manifestacije.
Učesnici sastanka složni su da omasovljenje sporta, posebno u ranom uzrastu, podstiče pravilan i zdrav razvoj dece.
Zbog toga je neophodno održavati stalnu komunikaciju između grada, sportskih i obrazovnih institucija, zaključak je sa održanog sastanka.
Najavljeno je da će pažnja biti usmerena i na školski sport –Građani Leskovca će, nakon realizacije projekta, moći da voze bicikl novim stazama, što u svrhe rekreacije, a samim tim i pomoći očuvanje životne sredine. Nakon razgovora obe strane su zaključile da je veoma bitno održavati dobru komunikaciju lokalne samouprave sa sportskim institucijama, pa će i sport na lokalu dobiti neophodnu pažnju.Grad Leskovac godinama unazad izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje kubova, ali i za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture. -Sportom se najbolje promoviše naša zemlja, a grad Leskovac prepoznaje značaj sporta i nastoji da ulaganjima unapredi njegov razvoj. Uložili smo 250 miliona u mnoge objekte kad je u pitanju sport, uradili smo sa ambasadorima teren sa veštačkom travom u vrednosti od 32 miliona dinara , novu halu Partizan , napravili fiskulturnu salu u školi Vožd Karađorđe… Za ovih 6 godina preko 2.500 mladih smo dodelom nagrada stimulisali da nastave da se bave sportom, kazao je Cvetanović.

Categories: Sport

Leave a Reply