Hronika

PU VRANJE: Rekordna zaplena droge kod Preševa

 foto:PU Vranje

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika i zaplenili više od 20 kilograma droge, saopštila je Uprava carina. Zaplenjeno je više od 19 kilograma marihuane i nešto više od kilograma heroina.
Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati, kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio “mercedes A klase”, albanskih registarskih oznaka, koji je na prelaz pristigao iz Makedonije. Automobilom je upravljao albanski državljanin, koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.
– U saradnji sa policijskim službenicima, carinik, koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje.
Naime, u zadnjim bočnim krilima automobila, između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih krila, pronašao je 26 paketa  u kojima je bilo 15,64 kilograma marihuane.
U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i dva paketa sa 1,068 grama heroina – navode iz Uprave carina.
Ubrzo pošto je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka.
Tri paketa marihuane, ukupne težine 3,948 grama, otkriveno je ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.
I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata.

 

Categories: Hronika

Leave a Reply