Obrazovanje

OŠ “Vožd Karađorđe” dobija svoju fiskulturnu salu

Danas je počela druga, završna faza, izgradnje fiskulturne sale u dvorištu Osnovne škole “Vožd Karađorđe”, a rok za završetak radova je 90 dana.

Valja, naime, reći da su radovi na izgradnji počeli 2016. godine, a za prvu fazu koja je kompletno završena iz gradskog budžeta izdvojeno oko 10,7 miliona dinara.

“S obzirom da naša deca previše vremena provode pored kompjutera i televizora, prioritet lokalne samouprave je fizička aktivnost i izgradnjom ove sale, oni će moći da imaju adekvatne uslove za razvoj svog tela. Danas počinjemo završnu fazu, a sam finansijski iznos biće mnogo veći nego početni, skoro 24 miliona dinara”, rekao je danas prilikom obilaska radova sa najbližim saradnicima gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodao: -Siguran sam da smo jedna od retkih loklanih samouprava koji sa malo para dajemo veliki efekat. U toku ove nedelje potpisao sam ugovor i sa Ministarstvom sporta i omladine za kompletan završetak hale “Partizan”, negde oko 66 miliona treba da izdvojimo ali mi smo se spremni koliko god da treba, samo da ove godine završimo i taj objekat kompletno”,  rekao je gradonačelnik i dodao da su ova dva kapitalna objekta, kada je u pitanju sport.

 

Categories: Obrazovanje

Оставите одговор