Sport

LESKOVAC: Više stotina biciklista sa gradonačelnikom Cvetanovićem

Više stotina biciklista, odazvalo se pozivu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića da učestvuje u današnjoj akciji povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Pred sam start ispred leskovačkog Kulturnog centra su svi strpljivo čekali da organizatori daju znak za start ovog jedinstvenog, po mnogo čemu, biciklističkog karavana.

Inače, kako je reporteru našeg portala ‘’Budite u toku’’ rečeno na licu mesta među skoro 600 biciklista, najmlađi je bio dvogodišnji Filip, a najstariji 87 godina. Oni su, kako su kazali, da su na vožnju dugu 8 kilometara, od Leskovačkog kulturnog centra do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, krenuli u društvu najrodjenijih i najbližih.

Po rečima gradonačelnika Leskovca doktora Gorana Cvetanovića fizička aktivnost je nešto što je najbitnije za telo, a naš grad promoviše zdrave stilove života. Vožnja biciklom je kvalitetnija i bolja nego trčanje, a trasom kojom ćemo danas proći upoznaćemo naše sugrađane sa putnom infrastukturom i jednim delom onoga što smo kao lokalna samouprava uradili u sređivanju grada. Valja reći da su ovu akciju svojim prisustvom i učešćem podržale mnoge ličnost iz političkog, javnog, kulturnog i sportskog života grada Leskovca. Bilo je tu biznismena, istaknutih sportista, ali i direktora javno-komunalnih preduzeća i drugi..

Categories: Sport

Leave a Reply