Društvo

Humanitarna akcija ’’Magični doručak’’ namenjena deci sa smetnjama u razvoju

JOŠ JEDAN MAGIČNI DORUČAK ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA

U METRO HoReCa Centru, danas je obeležena jedanaesta humanitarna akcija – ‘’Magični doručak’’. Ovo je projekat koji već više od decenije ukazuje na značaj integracije dece sa smetnjama u razvoju u širu društvenu zajednicu, kao i na odgovornost svih nas da im u tome pomognemo.

Akcija ‘’Magični doručak’’ trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima. Ovog puta prikupljeno je 5 tona hrane i podeljeno 3000 paketića deci sa smetnjama u razvoju u zemlji. Projekat su organizovali i podržali Credit Agricole banka Srbija, METRO Cash & Carry, Grad Beograd i Banka hrane. ‘’Magični doručak’’ završen je simboličnim takmičenjem i pripremom magičnog obroka, u kojem su učestvovali predstavnici Grada Beograda, kompanija, medija I škole ‘’Dragan Kovačević’’ sa Starog grada, sa tradicionalnom maskotom ove humanitarne akcije, Vilom Dobrilom. Nagrade su dodeljene za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji obrok.

Događaju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Andrija Mladenovićkoji je ovom prilikom istakao da pet tona hrane i 3.000 paketića, koji će biti ravnomerno raspoređeni po školama u Srbiji, predstavljaju sjajan rezultat.                Ovo je poruka da možemo kao društvo da pomognemo osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. S druge strane i da utičemo na našu decu da se zdravo hrane, imaju zdrave životne navike i na kraju žive u kvalitetnijoj sredini, ukazao je Mladenović. Podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević poručio je da za Grad Beograd ova deca nisu nevidljiva. ‘’Za nas su učenici 36 škola za decu sa smetnjama u razvoju, njih oko 1.700 ukupno, heroji koji mogu sve što po?ele i stalno nam pokazuju. Heroji su i njihovi profesori i nastavnici koji ih u tome svakodnevno bodre. Važno nam je da znaju da vidimo fenomenalne rezultate njihovih zajedničkih napora. Ali, važno je i da im pokažemo da je Grad Beograd tu za njih jer Beograd je grad za sve, rekao je Raičević.

 

Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane je ovom prilikom istakla: Preko 5 tona namirnica, nabavljenih prema spisku koje su dostavile škole, biće podeljene u 12 škola koje imaju kuhinju, a oko 3.000 paketića biće uručeno učenicima iz ostalih 24 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Akcija Magični doručak ima za cilj da toj deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim? Takođe, u sklopu današnje manifestacije kuvari iz Junior Chef Club-a predvođeni Milicom Aleksić, rukovodiocem METRO HoReCa Centra, dodatno su pripremili obroke za 160 učenika škole ‘’Dragan Kovačević’’, koji su istog dana dostavljeni deci. Na ovaj način već skoro deceniju, kompanije i građani uz veliku podršku institucija, pomažu deci sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije. Tokom svih ovih godina projekat ‘’Magični doručak’’ obezbedio je oko 75 tona hrane, čime je pružena podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece u zemlji

 

 

 

Categories: Društvo

Leave a Reply