Društvo

MUP: Akcija ’’TVOJ ŽIVOT U TVOJIM RUKAMA’’

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Leskovcu, u saradnji sa lokalnom samoupravom, realizuje projekat „Tvoj život u tvojim rukama“, u cilju unapređenja saobraćajne kulture i podizanja svesti svih učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da svojim pozitivnim primerom daju doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ovaj projekat biće realizovan kroz preventivne i edukativne aktivnosti na kojima će policijski službenici učenicima srednjih škola i maturantima govoriti o značaju poštovanja propisa kojima se reguliše brzina kretanja vozila i rizicima i mogućim posledicama vožnje pod uticajem alkohola, a prikazaće im i aspekte bezbedne vožnje na poligonima auto-škola.

Takođe, u sklopu projekta biće organizovani i besplatni tehnički pregledi za vozače sa područja Policijske uprave u Leskovcu, kao i akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na otkrivanje i sankcionisanje najtežih prekršaja.

Projekat „Tvoj život u tvojim rukama“ je prvenstveno namenjen vozačima putničkih vozila i drugim učesnicima u saobraćaju, a biće realizovan od 10. maja do 30. septembra ove godine, kada se zbog brojnih manifestacija i drugih događaja na ovom području, očekuje povećan broj učesnika u saobraćaju.

Categories: Društvo

Leave a Reply