Društvo

LESKOVAC: Zbog izgradnje važne saobraćajnice počelo rušenje objekata

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa grupom svojih najbližih saradnika obišao je gradilišta gde je u toku rešavanje važnih saobraćajnica u gradu. Tako je danas započeta realizacija projekta Proširenje i rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića – deonica od Niške ulice do ulice 28. marta, u dužini od 950 m. Projekat počinje radovima na rušenju postojećih izgrađenih objekata za koje je sproveden postupak eksproprijacije i za koje je isplaćeno oko 99 miliona dinara. Radovi na rušenju se izvode na osnovu rešenja o rušenju Građevinske inspekcije Gradske uprave grada Leskovca i rešenja o izvršenju izvršnih rešenja, a radove na rušenju izvodi preduzeće MP “Baza Put plus“ iz Donjeg Sinkovca.

Vrednost radova na rušenju u ovoj fazi je oko 3 miliona dinara. Odmah nakon uklanjanja ovih objekata pristupiće se polaganju visokonaponskog kabla do lokacije fabrike „Jura“.

Proširenje i rekonstrukcija bulevara dovelo bi do preusmeravanja tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra, kao i do povećanja opšte bezbednosti saobraćaja, smanjenja zagađenja emisijom izduvnih gasova i bukom. Takođe poboljšaće se kvalitet saobraćajne komunikacije grada Leskovca i opština Bojnik, Lebane i Medveđa sa Koridorom 10″, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, podsetivši da je prilikom svoje posete Leskovcu, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila da će završetak obilaznice oko Leskovca Vlada Republike Srbije izdvojiti 195 miliona dinara. „Ovaj projekat će imati veliki efekat na privredni razvoj Leskovca i Jablaničkog okruga“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović tokom obilaska radova.

Categories: Društvo

Leave a Reply