Obrazovanje

LESKOVAC: Državno takmičenje medicinskih škola

Leskovačka Medicinska škola danas i sutra je domaćin republičkog takmičenja učenika iz matematike svih medicinskih škola u Srbiji, a kao prošlogodišnji pobednik u ukupnom plasmanu na ovom prestižnom nadmetanju.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 105 učenika iz 24 škole, pa će tako leskovački medicinari ugostiti 160 učenika i njihovih profesora. Ovom prvom državnom takmičenju matematičara u Leskovcu prethodila je svečanost u kamernoj sali LKC-a, a zadaci će se raditi sutra u Visokoj poslovnoj školi.                                                                          Po rečima Marije Savić, direktorke Medicinske škole u Leskovcu škola se kandidovala i pristala da ovoga puta bude domaćini kao prošlogodišnji pobednik u ukupnom plasmanu na republičkom takmičenju u Vranju, a takmičenje se održava uz pomoć lokalne samouprave i gradonačelnika s obzirom da je naš račun u blokadi. To je zaista bio veliki izazov na koji smo pristali“, kazala je direktorka Savić, koja je pozdravljajući goste izrazila uverenje da će iz Leskovca poneti lepe uspomene.

Valja reći da će boje leskovačke škole, koja obrazuje uglavnom odlične matematičare, braniti šestoro učenika od drugog do trećeg razreda.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply