Društvo

MEDVEDJA: Potpisan Sporazum o partnerstvu i saradnji sa bugarskom opštinom Kozloduj

U cilju ostvarivanja zajedničkih projekata kroz međugraničnu saradnju Srbije i Bugarske, gradonačelnica opštine Kozloduj, Marinela Nikolova i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić potpisali su Sporazum o partnerstvu i saradnji.


„Mi smo u prošlom mesecu posetili opštinu Kozloduj koji je sedište Vračanske oblasti, i tom prilikom razgovarali o mogućim projektima koje bi zajedno sproveli. Kao partneri na projektima a u kontekstu trajnog partnerstva i uzajamne saradnje, naše opštine će sprovoditi zajedničke aktivnosti i radiće na projektima u oblasti lokalne samouprave, infrastrukture, socijalnog rada, kulture, sporta i turizma. Ova saradnja je u interesu naših građana, kako bi svi oni imali koristi kroz različite oblasti društvenog života. Zajedničkim učešćem u projektima prekogranične saradnje imaćemo mogućnost korišćenja sredstava iz evropskih fondova“ – rekao je dr Nebojša Arsić.
Gosti iz Bugarske su iskoristili lep dan i zajedno sa predsednikom opštine Medveđa i rukovodstvom, obišli „Ulicu dobre volje“, tj. humanitarni prolećni bazar povodom Uskršnjih praznika, u organizaciji Osnovne škole “Gornja Jablanica“ iz Medveđe.

 

Categories: Društvo

Leave a Reply