Društvo

Zima se ne šali! Toplije tek od nedelje!

Danas su Mladenci. Ne pamtimo kada je sneg padao na današnji dan. Jeste sigurno, ali, očigledno da se klima toliko promenila, da više nema granica izmedju godišnjih doba. Sve ovo, utiče i na planove i aktivnosti nadležnih službi koje brinu o stanju  u gradu, na lokalnim, regionalnim i magistralnim putnim pravcima.

Svemu ne ide u prilog i prognoza vremena. Weather 2Umbrela najavljuje sneg skoro do nedelje. Na severu Srbije uveče i tokom noći očekuje se novih pet centimetara snega za šest sati, upozorio je RHMZ.

Sneg trenutno pada na jugu Srbije, a posle podne očekuje se i u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima. Očekuje se povaćanje snežnog pokrivača od 10 do 15 centimetara. U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa snegom, a intenzivnije padavine očekuju se ujutru. Posle podne sneg će biti u slabljenju, na severu i zapadu Srbije uveče i u toku noći prestanak padavina. Posle podne sneg u slabljenju, a uveče i u noći prestanak padavina.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. marta, biće postepeno toplije. U subotu će biti umereno i potpuno oblačno, u istočnim i južnim predelima još ponegde sa slabim snegom. U nedelju pre podne će, prema prognozi, biti suvo sa sunčanim periodima, posle podne novo naoblačenje s kišom koje će prvo zahvatiti jugozapadne krajeve, na visokim planinama i u Timočkoj Krajini sneg.

Zatim do kraja perioda biće promenljivo oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. U nedelju će u košavskom području i na planinama duvati umeren i jak jugoistočni i južni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima.

Categories: Društvo

Оставите одговор