Društvo

LESKOVAC: Grad finansira projekte 11 udruženja u oblasti socijalne zaštite

Danas su u svečanoj sali Grada Leskovca dodeljeni ugovori za finansiranje projekata u oblasti socijalne zaštite. Tako će, kako je ovom prilikom rečeno, u prvoj polovini godine biti finansirano 14 projekata 11 udruženja ukupne vrednosti 9,5 miliona dinara.

-Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Kao odgovorna lokalna samouprava težimo da kroz različite vidove pomoći od personalne asistencije, preko pomoći u kući, geronto domaćica i drugih usluga, svim ljudima, bez obzira na hendikep ili životne poteškoće, olakšamo suočavanje sa svakodnevnim izazovima.Posebna pažnja usmerena je i na pružanje podrške funkcionisanju nevladinog sektora, odnosno udruženja iz oblasti socijalne zaštit – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodaoda će Grad Leskovac će u 2018. godini izdvojiti više sredstava za socijalnu zaštitu u odnosu na prethodnu, 2017. godinu.

 

–Inače, prema konkursu raspisanom krajem 2017. godine iz budžeta grada Leskovca biće finansirano i sufinansirano 14 programa i projekata 11 udruženja i za tu namenu izdvojeno je 9,5 miliona dinara. Za finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite u 2018. predviđeno je 23 miliona dinara. Što se finansiranja celokupnog sistema socijalne zaštite iz gradske kase u 2018. godini izdvojiće se oko 128,8 miliona dinara, što je za 22,4 miliona više u odnosu na prošlu godinu (2017. 106,4 miliona.). Sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja potpisan je ugovor o namenskom transferu od skoro 22 miliona (21.727.968,00) za finansiranje usluga socijalne zaštite. Nadam se da kroz finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite uspevamo da doprinesemo još kvalitetnijem i odgovorimo na potrebe osetljivih kategorija stanovništva – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.                                            U ime udurženja kojima su danas dodeljeni ugovori zahvalio je Svetislav Marjanović iz Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Categories: Društvo

Оставите одговор