Sport

Leskovčanka Nina Stanisavljević oborila osam državnih rekorda

Sa otvorenog državnog prvenstva Srbije plivači Plivačkog kluba Dubočica vratili su se u Leskovac sa 14 osvojenih medalja .

Nema sumnje najveći supeh postigla je Nina Stanisavljević koja se u Leskovac vratila sa deset osvojenih medalja i osam nacionalnih rekorda. Nina je osvojila 6 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane medalje.

Bratislav Pešić je osvojio jedno zlato i 2 bronze, dok je Iva Obradović  je osvojila jednu srebrnu medalju.

Prema rečima domaćih i stranih stručnjaka najveću senzaciju na ovom takmičenju uspela je da napravi plivačica Dubočice Nina Stanisavljević, koja je uspela da ispliva čak 8 nacionalnih rekorda.

U kvalifikacijama na 50 delfin, Nina je najre oborila nacionalni rekord za devojčice do 14 godina koji je još davne 2006 postavila Tijana Vukanović.

Po rečima rukovodstva ‘’Dubočice’’ najvažnije od svega je da je Nina sa ovim vremenima isplivala reprezentativne norme za Evropsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju, Komen kup na Kipru i Centralnoevropsko prventvo.

-Očekujemo poziv nacionalnog selektora za učešće naših plivača na susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, koji bi trebalo dase održi već sledećeg vikenda u Beogradu, napominju u PK ‘’Dubočica’’. Valja, medjutim, reći da se otvoreno državno prvenstvo Srbije, održavalo na bazenima SC Milan Gale Muškatirović u Beogradu uz učšće oko 450 plivača iz 49 klubova iz Srbije, Turske, Poljske i Slovenije.

Categories: Sport

Оставите одговор