Obrazovanje

LESKOVAC: Prijem za studente koji će stručnu praksu obavljati u lokalnoj samoupravi

U Svečanoj Sali grada Leskovca danas je organizovan prijem za studente Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu , koji će stručnu praksu obavljati u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima.

 

Obraćajući se prisutnim studentima Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, rekla je da lokalna samouprava želi da mladim ljudima omogući što kvalitetnije obrazovanje i bolju budućnost u našem gradu. -Benefiti organizovanja i pohađanja prakse su višestruki. Kompanije koje organizuju praksu promovišu poslovnu kulturu društvene odgovornosti. Pružajući šansu mladim, ambicioznim studentima, poslodavci se nalaze u poziciji da prepoznaju profil kandidata koji im je potreban. S druge strane, praksa se pokazuje kao prilika da studenti nauče da primenjuju teorijska znanja koja su stekli tokom studija, kao i da steknu radno iskustvo koje će im se pokazati kao značajno u daljem radu. S obzirom da stalno usavršavanje pojedinca postaje imperativ, obavljanje prakse se pokazuje kao faza koja prethodi prvom zaposlenju.                        Valja reći da će studenti do juna tekuće godine obavljati stručnu praksu u nekom od odelenja Gradske uprave ili nekom javnom preduzeću.

 

Dragana Randjelović zahvalila se gradu i ime Visoke poslovne škole strukovnih studija uz napomenu da su studenti ove ustanove imali prilike da i u prethodnom četvorogodišnjem periodu obave stručnu praksu u institucijama lokalne samouprave. -Preko 300 studenata je do sada moglo da razvija svoje praktične sposobnosti u okviru različitih organizacija i dosadašnje iskustvo je pozitivno. Očekujem da će i ove godine naši studenti opravdati očekivanja mentora iz javnih preduzeća i institucija organizacija lokalne samouprave i da će nekim svojim ličnim razvojem u narednom periodu doprineti i razvoju samog grada Leskovca.

Categories: Obrazovanje

Оставите одговор