Društvo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Leskovcu: Gradska uprava primer odgovorne vlasti

Premijerku Srbije Anu Brnabić dočekao je danas prilikom njene posete Leskovcu veliki broj građana. Premijerka je posetu započela u selu Kumarevu kraj Leskovca gde je najveći proizvođač platnenih vreća i veziva na Balkanu. Ta porodična firma koja postoji 25 godina ima 250 radnika.Odavde na tržište mesečno odlazi 4 i po miliona džakova i 300 tona veziva. Više od 70 odsto proizvodnje se izvozi.

Na pitanje premijerka šta država može da uradi za to preduzeće kako bi
bilo još konkurentnije, da se zaposli više radnika i kupe nove mašine, vlasnik Branislav Pešić je rekao da mu pomoć nije potrebna. -Meni je dovoljno što je stabilan kurs. To mi je mnogo važno, jer smo ranije na kursnim razlikama imali velike gubitke“, istakao je Pešić.

Predsednica Vlade je obišla zgradu i infektologije leskovačke Opšte bolnice koja je posle 70 godina kompletno rekonstrisana. I zaposleni i pacijenti imaće uslove po svim evropskim standardima. Na infektivnom odeljenju sa 25 postelja godišnje se leči oko 700 ljudi. Vrednost investicije je 45 miliona dinara. Sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja.

„Sve je u roku urađeno. Izvršena je primopredaja objekta, legalizacija je završena. Obebeđena je energetska efikasnost, saglasnost i energetski pasoš“, naveo je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević. Premijerka je razgovarala i sa rukovodstvom grada.

Brnabićeva je istakla da je Leskovac primer odgovorne i dobre lokalne samouprave.

„Leskovac je takođe i grad koji je sertifikovan kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem što je dosta visok standard ne samo za Srbiju već i za region. Ovaj standard se priznaje kao jedan od retkih sertifikata za poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi“, napomenula je premijerka.

Premijerka Ana Brnabić je posetu završila u leskovačkom Kulturnom centru gde je pogledala izložbu originalnih grafika Salvadora Dalija.

 

Categories: Društvo

Оставите одговор