Nekategorizovano

LESKOVAC: Uskoro novi parking u centru grada

Rušenjem nekadašnjih objekata Javnih preduzeća Toplana i Dom počeli su radovi na realizaciji izgradnje novog parking prostora u gradu kod Narodnog pozorišta, površine 3200 kvadratnih metara. Na tom prostoru planira se izgradnja javne garaže i parking prostora, što ima za cilj unapređenje standarda korišćenja prostora centra grada, rešavanje problema parkiranja, stvaranje novih zelenih površina, poboljšanje uslova stanovanja i poslovanja.

Očekuje se izgradnja ukupno 123 parking mesta: na mestu javne garaže je planirano 72 parking mesta, a na parkingu iza zgrade Regionalne privredne komore i Elektrodistribucije Leskovac planirano je 51 parking mesto. Ina;e, lokacija na kojoj će se nalaziti garaža i parking ima obezbeđen direktan pristup ulicama Stojana Ljubića i Leskovačkog odreda. Ukupna površina pod parking prostorom i manipulativnim površinama će biti 3200m2. Površina pod zelenilom i popločanim površinama, 1700m2.

Prva faza koja podrazumeva parterno uređenje ove lokacije počeće sredinom i biće završena do kraja ove godine. U međuvremenu biće rešena sva pravno imovbinska pitanja sa vlasnicima i korisnicima svih poslovnih objekata koji se nalaze u blizini. Vrednost investicije je 12 miliona dinara.

Categories: Nekategorizovano

Leave a Reply