Društvo

LESKOVAC: Poboljšanje uslova života za decu žrtve nasilja, poručila ministarka Zorana Mihajlović

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas sigurnu kuću u Leskovcu, koja je, sredstvima resornog ministarstva, izgradila letnjikovac i igralište za decu u cilju poboljšanja uslova socijalnog stanovanja.
Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, istakla je da je, s obzirom na to da polovinu korisnika sigurnih kuća čine deca, odlučeno da se pomogne da se izgradi igralište kako bi ta deca imala jednake uslove za bezbednu igru kao i svi njihovi vršnjaci i, koliko je moguće, bezbrižno detinjstvo. Ona je izrazila zahvalnost direktoru Centra za socijalni rad, rukovodiocu i stručnom timu sigurne kuće na posvećenoj brizi o ženama i deci žrtvama nasilja, istakavši da samo koordiniranom saradnjom svih nadležnih institucija možemo da adekvatno pomognemo ženama i sprečimo dalje porodično nasilje.

Sigurna kuća u Leskovcu dobar je primer saradnje Centra za socijalni rad, policije i tužilaštva, ocenila je Mihajlović, navodeći da je važno da se žene ekonomski osnaže, jer je samo finansijski nezavisna žena slobodna žena.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na inicijativu potpredsednice Vlade, obezbedilo je u 2017. godini 10 miliona dinara za podršku sigurnim kućama u Srbiji. Projekat izgradnje letnjikovca i igrališta za decu žrtve porodičnog nasilja u sigurnoj kući u Leskovcu finansiran je u iznosu od 961.878 dinara.

 

Categories: Društvo

Оставите одговор