Društvo

LESKOVAC: Počelo asfaltiranje puta Gornja Jajna-Bunuški Čifluk

Danas je započela rehabilitacija opštinskog puta Gornja Jajina – Bunuški Čifluk kod Vučja, u dužini od 2,5 kilometra u okviru projekta „Podrška razvoju poslovne infrastrukture“, koji je sa 10 miliona dinara podržalo Ministarstvo privrede. Naime, radi se, kako je danas objasnio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, o nastavku radova na ovom putu, započetih još 2015. godine kada je asfaltirano i uređeno 700 metara. Sada nastavljamo sa 2.500 metara kako bismo kompletirali celokupnu dužinu od 3,200 metara“, kazao je doktor Cvetanović.

On je naglasio da svi ti radovi, zapravo, koštaju 20,2 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprva izdvojila 10,2 miliona dinara.

Radovi na rehabilitaciji kolovoza podrazumevaju izradu bankina, mašinski iskop odvodnih jarkova i izradu asfaltnih slojeva na kolovozu“, objasnio je.Projekat je uradilo JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac, izvođač radova je „ABM putogradnja“ d.o.o. Mramor-Merošina, a rok za izvođenje radova je 30 dana.Cvetanović je ponovio da u proteklih 5 godina na teritoriji Leskovca izgrađeno i rekonstruisano 60 saobraćajnicau ukupnoj dužini od oko 18.000 metara, za šta je uloženo oko 460 miliona dinara. -Početak ovih radova danas pokazuje da smo spremni da nastavimo sa dobrom praksom i izgradnjom našeg grada i uređenjem saobraćajnica kako u samom gradu, tako i van njega, zaključio je gradonačelnik Cvetanović

Categories: Društvo

Оставите одговор