Sport

LESKOVAC: Grad podržava 107 sportskih klubova i organizacija

 

Dodelom ugovori za finansiranje programa u oblasti sporta za 2018. godinu iz budžeta grada Leskovca biće podržana 107 kluba i organizacija. U tu svrhu je iz budžeta grada izdvojeno 55 miliona dinara, a biće podržano 107 klubova i organizacija. Ugovore je podelio gradonačelnik dr Goran Cvetanović, koji je, najpre,  podsetio da je 2013., kada je on sa svojim timom preuzeo odgovornost za vođenje gradom, u ovu namenu bilo opredeljeno 26 miliona dinara.

-Svesni smo činjenice da su sportisti veliki ambasadori našeg grada, te se s toga trudimo da im omogućimo što bolje uslove. Pored svih uspeha koje ostvarujete i promovišete naš grad, moraću da pohvalim i da se vaša aktivnost ne sastoji samo u sportu, nego i kroz veoma humane i odgovorne akcije, jer ste vi i hunmani i odgovorni ljudi, koji se rado odazivaju na sva humanitarna dešavanja u našem gradu. Gradonačelnik Cvetanović je za 2018. godinu najavio i završetak sportske hale „Partizan“, za koju je iz budžeta republike opredeljeno 60 miliona dinara, ali će verovatno i grad da doda još deset miliona. Renovira se i sala u OŠ „Josif Kostić“, završava se sala u OŠ „Vožd Karađorđe“, Fudbalski savez Srbije uložiće 30 miliona, a grad oko 10 u teren sa veštačkom travom kod Gradskog stadiona i to pokazuje da će se ove godine dosta toga promeniti kad su u pitanju uslovi za rad vas i vaših učenika. Stvaranjem boljih uslova stvorićemo i bolje uslove za stvaranje novih sportskih talenata. To je investicija koja se uvek isplati, promoviše se pre svega grad, sport doprinosi zdravijem životu i društvu, a lokalnoj samoupravi imponuje to da se na ovaj način stvaraju i prave uzori za neke buduće generacije.“

U ime sportista zahvalio se Dušan Milutinović, predsednik FK „Dubočica“, koji je rekao da svakom pojedincu i klubu najveći teret u funkcionisanju predstavlja finansijska situacija. „Grad Leskovac na najbolji mogući način pokazuje kako je sport jedan od segmenata društvenog života koji grad želi da pomogne svojim aktivnim učešćem, kako bi se realizovale sve trenažne i takmičarske aktivnosti. U godini za nama sportisti su dostojno reprezentovali naš grad, a nadam se da će ova godina biti još uspešnija,“ rekao je Milutinović.

 

Categories: Sport

Leave a Reply