Obrazovanje

LESKOVAC: Doktor Cvetanović posetio grdailište OŠ Josif Kostić I razgovarao sa učenicima

Sa grupom  najbližih saradnika gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je radove na rekonstrukciji OŠ ‘’Josif Kostić’’. Rekonstrukcijom je predvidjena zamena podova, tavana, spuštanje plafona, zamena kompletne stolarije, nove toalete, vodovodnu I kanalizacionu mrežu, kao i rekonstrukciju fasade i fiskulturne sale. Doktor Cvetanović je ovom prilikom obišao učenike Osnovne škole „Josif Kostić“ koji su zbog renoviranja zgrade razmešteni po drugim školama i ustanovama u gradu.

Gradonačelnik je ovom prilikom detaljno informisan o odvijanju nastave i dinamikom izvodjenja radova. Naime, kako je rekao Ilija Djoirdjević, director OŠ ‘’Josigf Kostić’’ koji se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću I gradu na velikoj pomoći. On je rekao da je reč je o opsežnim radovima najstarije leskovačke škole u okviru projekta energetska efikasnost za šta je Kancelarija za upravlajnje javnim radovima Republike Srbije izdvojila preko 70 miliona dinara, po zahtevu grada Leskovca, a 986 učenika najverovatnije u nove učionice neće  ući do kraja ove školske godine.

Škola „Josif Kostić“ je najstarija u gradu i u našoj istoriji zauzima posebno mesto, kao prva škola koja je u tek oslobođenom Leskovcu od Turaka, započela nastavu na srpskom jeziku 1878. godine. Sada će biti i jedna od najlepših i najmodernijih škola u gradu“, rekao je gradonačelnik Cvetanović, koji je danas obišao Centar za ekonomiku za domaćinstvo I Školu za tekstil i dizajn i tom prilikom se upoznao sa aktuečlnom problematikom i radom ovih ustanova.

Ovom prilikom on je najavio završetak radova na hali “Partizan“ koju će pored đaka škole „Svetozar Marković“ koristiti deca iz svih škola, kao i rekonstrukciju Škole za tekstil i dizajn ukoliko projekat bude kompletiran na vreme. Rekonstrukcija škole podrazumeva zamenu podova, kara tavana, spuštanje plafona, zamenu kompletne stolarije, nove toalete i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rekonstrukciju fasade i fiskulturne sale koja će biti zvučno izolovana.

 

Categories: Obrazovanje

Оставите одговор