Hronika

VLADIČIN HAN: Koleginicu sa posla omamio i dva puta silovao

Kako je dosadašnjom istragom utvrdjeno S.N. (24) iz Vladičinog Hana za koga se osnovano sumnja da je dva puta u toku noći silovao A.S (19), poznaju se od ranije i rade u istoj firmi, potvrdjeno je u Višem javnom tužilaštvu u Vranju. S.N. je određen pritvor od 30 dana, nakon što je priveden po prijavi A.S. da ju je u noći izmedju 14 I 15 novembra silovao, pošto joj je u piće sipao neko omamljujuće sredstvo zbog čega nije mogla da se brani.
Zbog interesa istrage u Tužilaštvu ne mogu da iznose još neke detalje ovog događaja.
Za sada ne možemo da kažemo koje omamljujuće sredstvo je bilo u piću oštećene.
Istraga je u toku i radi se na izvođenju ostalih dokaza i prikupljanju činjeničnog materijala – saopštavaju iz Tužilaštva. Prema navodima policije i tužilaštva, čitav događaj odigrao se u noći između 14. i 15. novembra. Sve dogodilo u selu Suva Morava, kada je osumnjičeni S.N. krenuo iz Vladičinog Hana da otprati A.S. kući u Stubal. Osumnjičeni je prinudio na obljubu oštećenu upotrebom sile u kući svoga prijatelja M.A. u Suvoj Moravi.
Prema osumnjičenom S.N. je određen pritvor u trajanju od mesec dana, stavlja mu se na teret krivično delo silovanje i to u produženom trajanju jer je dva puta ponovio taj čin.
Osumnjičeni je saslušan u tužilaštvu, dao je svoju odbranu, a VJT je dalo predlog za određivanje pritvora, što je sudija Višeg suda u Vranju i prihvatio. Inače u daljem postupku istrage biće saslušani oštećena, svedoci, sprovešće se i različite vrste veštačenja, da bi osumnjičeno lice moglo dalje da se procesuira.

Categories: Hronika

Оставите одговор