Društvo

LESKOVAC: Zasedalo Gradsko veće

Na svojoj 48. sednici danas su gradski većnici razmotrili i usvojili 21 tačku dnevnog reda. Ovom prilikom dali su saglasnost na odluku Komisije o izboru programa – projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalni zaštite iz sredstava namenskih sredstava u iznosu od 2.680. dinara. Takodje, doneta je odluka o dodeli jednokartne novčane pomoći učenicima osnovnih i srednjih đkola iz materijalno ugroženih porodica koja je namenjena za nabavku udžbenika. Predviđena je isplata po 5.000 dinara na osnovu spiskova koje je napravio Centar za socijalni rad, usaglašen sa podacima snovnih i srednjih škola o redovnom školovanju učenika. Gradsko veće Leskovca je takodje, dalo saglasnost na Odluku Komisije o izboru programa – projekata organizacija i udrženja iz oblasti socijalne zaštite. Po rečima Bratislava Nešića, ovlašćenog predstavnika Odeljanja za društvene delatnosti i lokalni razvoj u Gradskoj upravi Leskovca, Komisija je donela odluku o raspodeli 2.680.000 dinara koja su ostala neraspodeljena nakon odustajanja Udruženja građana Krug koje je na prethodno raspisanom konkursu dobilo ta sredstva.

Po novoj odluci, sredstva su odobrena za finansiranje 7 projekata i programa udruženja i organizacija u blasti socijalne zaštite. Sredstva će dobiti: Odbor za ljudska prava – 50.000 dinara Udruženje za pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju „Tezej“ – 660.000 Udruženje građana „Žene za mir“ – 200.000 Udruženje „Grad Jelica“ – 890.000 Udruženje roditelja „Ringeraja“ – 121.000 Udruženje invalida rada i invalidksih penzionera Grada Leskovca – 122.450 Udruženje roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“ – 636.500

Za utrošena sredstva Udruženja su u obavezi da po završetku projekta dostave detaljne izveštaje o realizaciji i utrošku sredstava. Na današnjoj sednici gradski većnici usvojili su doluku o priznavanju putnih troškova pratiocima učenika sa smetnjama u razvoju, i sredstva Osnovnim školama Svetozar Marković i Josif Kostić za prevoz učenika iz Gornje Jajine i Palikuće. Takodj članovi gradskog veće dali su saglasnost Osnovnoj školi Vuk Karadžić iz Leskovca za zaključenje posebnih ugovora o prevozu za sedam učenika iz specijalizovanog odeljenja za nadarenu decu iz Matematčkog odeljenja.

Prihvaćen je predlog odluke o priključenju novih korisnika na sistem daljinskog grejanja JKP Toplana Leskovac, a reč  je Osnovnoj školi Svetozar Marković , Prekršajnom sudu i AD „Crna Trava“. JKP Toplana će iz sopstvenih sredstava izvršiti sve eventualne izmene na unutrašnjoj cevnoj mreži i kao i grejnim telima u okviru fiskulturne sale OŠ Svetozar Marković.

Gradsko veće donelo je rešenje o obrazovanju Komisije za procenu štete u poljoprivredi od elementarne nepogode – suše n aratskim, povrtaskim i voćarskim kulturama za 2017. godinu. Razmotreni su i usvojeni izveštaji o realizaciji planova infrastrukturnog razvoja grada u 2016. godine, kao i čitav niz odluka po žalbama građana na odluke organa uprave.

Gradski većnici jednoglasno du doneli odluku o otuđenju iz javne svojine objekta, odnosno o rušenja objekta u kome su se nalazili JP Dom i JKP Toplana radi privođenja zemljišta nameni. Podsećamo, na ovom prostoru između Narodnog pozorišta, Zgrade Jablaničkog okruga i Narodngo muzeja planirana je izgradnja nadzemne garaže sa 432 parking mesta.

 

Categories: Društvo

Оставите одговор