Obrazovanje

MEDVEDJA:Literalni i likovni konkurs povodom obeležavanja 125. godina od rođenja Ive Andrića

Povodom obeležavanja 125. godišnjice od rođenja Iva Andrića, a u cilju promovisanja čitanja i negovanja pisane reči, Opštinska biblioteka „Petar Petrović Njegoš“, Medveđa raspisuje literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednje škole na teritoriji opštine Medveđa.    OSNOVNA ŠKOLA Uzrast od 1. do 4. razredaTema konkursa:„Dogodilo se na mostu“
„Volim da čitam“Uzrst od 5. do 8. razreda„Prikaz jedne Andrićeve pripovetke“„Volim da čitam“ (sa osvrtom na Andrićevo delo)„Prikaz jedne scene iz Andrićevog dela“ (samo za likovni konkurs)„Naslovna strana Andrićeve knjige“ (samo za likovni konkurs)
SREDNjA ŠKOLA„Prikaz jednog dela Iva Andrića“Most kao motiv u Andrićevim delima“
USLOVI KONKURSA Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola. Literarni radovi mogu biti i poetski i prozni. Likovni radovi mogu da budu rađeni svim tehnikama. Uz radove poslati podatke o učeniku (ime i prezime, razred, odeljenje); mentoru/nastavniku i školi (adresa, telefon, imejl).Radove učenika poslati do 23. oktobra 2017. godine na adresu: Opštinska biblioteka „Petar Petrović Njegoš“ (sa naznakom za konkurs) Ulica Jablanička br. 65, 16240 Medveđa.
Stručni žiri doneće odluku o pobednicima. Opštinska biblioteka „Petar Petrović Njegoš“ obezbedila je prigodne nagrade za prva tri mesta u svim uzrastima. Rezultati konkursa biće objavljeni i nagrade dodeljene u novembru 2017. godine.

Categories: Obrazovanje

Оставите одговор