Politika

LESKOVAC: Gradonačelnik primio zvanične delagacije iz više zemalja

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je danas primio zvanične delegacije desetak gradova iz Srbije i inostranstva, ali i iz Bugarske (Elin Pelin i Pernik), Republike Srpske (Bijeljina), Crne Gore (budva) i Makedonije. Ovom prilikom doktor  Cvetanović je gostima uručio specijalne poklone koje simbolizuju Srbiju i Leskovac sa okolinom.

-Ovakvi susreti su prilika da probudimo partnesrtvo, ostvarimo direktno evropske i ekonomske beneficije, i gradimo mostove prijateljstva na uzajamnu korist i zadovoljstvo. Nadam se da će naši gosti osim mirisa i ukusa Roštiljijade, upoznati i delić lepote našeg grada, našu tradiciju i istoriju. Želimo da Leskovac doživite kao grad sa dušom, grad dobrih domaćina, grad koji se stalno menja i razvija, ali ipak ostaje autentičan i ostavlja utisak na svakog koga poseti rekao je doktor Cvetanović.

Sa predstavnicima Elin Pelina u Bugarskoj već je započeta procedura bratimljenja naša dva garad, a slična inicijativa pokrenuta ja i po pitanju Bijeljine pa je na sednici Gradskog veća usvojen predlog Odluke o uspostavljanju saradnje izmedju Leskovca i ovog grada.

Na svečanom prijemu za zvanice iz više zemalja gradonačelnik Leskovca je ovom prilikom uručio poklon i Bratislavu Gašiću, šefu BIA, i doskorašnejm kolegi – prvom čoveku Kruševca, koji je prisustvovao ovoj svečanosti. Srdačan razgovor i druženje su, nema sumnje, pokazali da nesporazuma i sukoba, izmedju njih dvojice, o kojima se govorkalo, očigledno, nije bilo. Jer, ako doktor Cvetanović decidirano kaže Leskovac ima već nekoliko fabrika, dok u Kruševcu nekoliko decenija nije bilo fabrika i potpuno je logično da Aleksandar Vučić koji mora da gleda sve gradove i opštine na podjednak način se složi. Ta fabrika je otišla u Kruševac, druga će doći u Leskovac i mislim da je to jedino ispravno. Naš privatni odnos je uvek bio na visokom nivou, a borba za svoje gradove nastaviće se i dalje. A Bratislav Gašić je samo dodao da se Cvetanović i on nikada nisu ni svadjali.

Categories: Politika

Оставите одговор