Obrazovanje

LESKOVAC: Pred start nove školske godine gradonačelnik sa direktorima škola

U Sali Skupštine grada danas je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović nastavio tradiciju da pre početak školske godine održi sastanak sa direktorima leskovačkih škola, kako bi se razgovaralo o njihovim problemima i potrebam pred nastupajuću novu školsku godinu. Podsetivši da budućnost jednog grada i cele države zavisi od kvalitetnog obrazovanje doktor Cvetanović je podsetio da kada je 2012 godine preuzeo odgovornost rukovodjenja gradom stanje u školama u kojima po 40 godina nije bilo nikakvih ulaganja nije bilo primereno nameni koju ove ustanove imaju. –Ne samo to. Škole su dugovale preko 200 miliona dinara za utrošenu struju, vodu grejanje, prevoz učenika i zaposlenih i po drugim osnovama. Za većinu radova koji su izvodjeni na školama nije postojala projektno-tehnička dokumentacija, kao što je slučaj sa školama u Manojlovcu, Bogojevcu, Nomanici, Brzi, Gornjem Stopanju, Donjoj Lokošnici, Turekovcu, rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da je lokalna samouprava zauzela ozbiljan pristup zadatku da se hramovima znanja podari novi izgled, a djacima obezbede toplije učionice i prijatniji uslovi za pohadjanje nastave.

-Nastojali smo id a svake godine iz budžeta grada izdvajamo više sredstava za ovu oblast. U troku 2017. godine izdvojili smo preko 520 miliona dinara za predškolsko osnovno, srednje obrazovanje i Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju. To je, poredjenja radi, za gotovo 110 miliona dinara više nego u 2014. godini, istakao je doktor Cvetanović.

On je pri kraju svog obraćanja direktorima škola najavio da će u narednom period biti realizovano još mnogo  važnih i velikih projekata na uredjenju školskih objekata. Zahvaljujući podršci Vlade i Kancelarije za javna ulaganje novi izgled dobiće Poljoprivredna škola, u kojoj će biti uloženo peko 60 miliona dinara, od čega će grad učestvovati sa 10 posto sredstava. Kreće i potpuna rekonstrukcija škole Josif Kostić u koju će biti uloženo čak 91 milion dinara. Nove fasade trebalo bi da dobiju škole ‘’vasa Pelagić’’ u Leskovcu i ‘’Vuk Karadžić’’ u Pečenjevcu.

 

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply