Politika

LEBANE: Sednica SO – Za napredak nova infrastrukturna i kadrovska rešenja

U Lebanu je danas održana četrnaesta sednica Skupštine opštine, na čijem dnevnom redu se našlo 18 tačaka. Prva tačka dnevnog reda bila je razrešenje i imenovanje člana opštinskog veća. Stana Mladenović iz Lugara razrešena je dužnosti člana opštinskog veća a na predlog zamenika predsednika opštine Ivana Bogdanović, većinom glasova imenovan je Goran Cekić iz Lebana. Većinom glasova (samo jedan protiv) izglasan je Predlog o izmeni i dopuni Plana javnih nabavki za 2017. godinu kao i predlog odluke o zaduženju opštine Lebane za tekuću godinu.

„Opština Lebane tražila je od Ministarstva finansija saglasnost, i istu dobila, za reprogram i novo zaduženje infrastrukturu, rekonstrukciju OŠ Vuk Karadžić, rekonstrukciju nekadašnje fabrike „15 maj Eksportekst“, uređenje atarskih puteva i početak prve faze radova za izgradnju bazena u Lebanu. Sav taj novac bio bi upotrebljen isklučivo za investicije u Lebanu“  – kazao je Ivan Bogdanović obrazlažući trću tačku dnevnog reda.

Većinom glasova usvojen je Program za kontrolu i smanjenje brojnosti populacije napuštenih životinja na teritoriji opštine Lebane, Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o komunalnim taksama, kao i Predlog Odluke o davanju saglasnosti i ovlašćenja predsedniku opštine Lebane za potpisivanje Ugovora o zakupu poslovno-proizvodnih objekata nekadašnjeg DP „15 Maj Eksportekst“, sa „LebaneTeks“ DOO Lebane.Na četrnaestoj sednici Skupštine opštine prihvaćen je i Predlog Odluke o obavljanju delatnosti zoohigijene na teritoriji lebanske opštine. Zoohigijena u skladu sa Zakonom, obuhvata hvatanje, zbrinjavanje, veterinarsku negu i smeštaj napuštenih i izgubljenih životinja(pasa i mačaka) u prihvatilište za životinje, lišavanje života za neizlečivo bolesne životinje, kontrolu i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka, neškodljivo uklanjanje leševa životinja sa površina javne namene do objekta za sakupljanje, preradu ili uništavanje otpada životinjskog porekla, sprovođenja mere kontrole i smanjenje populacije štetnih organizama, glodara i insekata, sprovođenjem dezinfekcije, deratizacije i dezinsekcije na površinama javne namene.Većinom glasova, na današnjoj sednici, za direktor JKP „Vodovod“ imenovan je Dejan Kostić, diplomirani ekonomista – menadžer za finansije i bankarstvo iz Lebana, na mestu direktora JP „Lebane“ imenovan je Zlatko Nedeljković, diplomirani pravnik iz Lebana a na mestu vršioca dužnosti direktora „JKP Komunalac“ imenovan je Dragan Ristić, diplomirani građevinski inženjer iz Lebana. Takođe je usvojen Predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora Doma kulture „Radan“ u Lebanu, Predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Saveta za zapošljavanje opštine Lebane kao i Predlog Rešenja o imenovanju člana Opštinskog štaba za vanredne situacije u Lebanu a na tom mestu imenovan je major Boban Velkov. Poslednja tačka zasedanja Skupštine bila su odbornička pitanja a za reč se javio odbornik Milan Krivošija koji izneo predlog da lokalna samouprava izađe u susret preduzeću Vidra DOO iz Lebana.

  

Preduzeće Vidra je sklopilo ugovor sa inostranim partnerom, u pitanju je ozbiljan posao i postoji potreba za još 70 radnika. Po tom ugovoru, preduzeće Vidra je u obavezi da proizvede 12.000 džempera mesečno a jedini problem je hala koju nisu u mogućnosti da naprave. Ovom prilikom bih vas zamolio da ovom preduzeću, ukoliko je moguće, lokalna samouprava izađe u susret tako što bi im pronašli neku halu gde bi ukupno radilo 100 radnika.“  kazao je odbornik Milan Krivošija.Ovu informaciju potvrdio je i predsednik Skupštine opštine Srđan Jović, koji je kazao da je sa vlasnikom tog preduzeća već obavio razgovor i da je to još jedna lepa vest za lebančane.„U poslednjih godinu i po dana javilo nam se nekoliko investitora, što je jako lepa vest za lebančane. Pretpostavljam da su potencijalni investitori prepoznali ozbiljan rad našeg rukovodstva a svako novootvoreno radno mesto u Lebanu, značiće mnogo. Priča o kojoj je govorio odbornik Krivošija je u potpunosti ozbiljna i tačna. Mogu vam reći da će zadatak lokalnog rukovodstva u narednom periodu biti, da kao i stranom investitoru tako i našim domaćim investitorima izađemo u susret“  – kazao je Srđan Jović, predsednik Skupštine opštine Lebane.„Svako ko bude imao program zapošljavanja radnika, plan i proizvodni program, sigurno će lokalna samouprava stati uz njega bez obzira na političku pripadnost. Što se tiče preduzeća Vidra, obavićemo ragovor sa Ministarstvom privrede, jer smo u situaciji da to možemo da obavimo,  i dati sve od sebe da pomognemo“ – kazao je odbornik i poverenik SNS-a, Goran Jović. Na samom kraju sednice, odbornik Srđan Perić saopštio da napušta „GG dr Goran Janjić“ i da će u buduće delovati kao samostalni odbornik.„Želim da vas obavestim da sam izašao iz odborničke grupe „Dr Goran Janjić“ i da ću ubuduće biti samostalni odbornik. U Lebanu nisam bio tri meseca, sada kada sam došao video sam da se Lebane pokrenulo sa mrtve tačke, primetno je da se nešto pozitivno radi i jako mi je drago zbog toga“  – kazao je odbornik Perić.

 

 

Categories: Politika

Leave a Reply