Društvo

Predsednik Vučić na jugu Srbije: Kamen temeljac za nova radna mesta i ostanak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas u Vladičinom Hanu kamen temeljac za novi pogon turske fabrike Teklas, uz poruku da u godinama koje dolaze više neće važiti poslovica „što južnije to tužnije“.Zapošljavaćemo sve više, dolazićemo sve više mi kod vas, nego vi kod nas“, rekao je Vučić u uverenju da građani juga Srbije neati razloga da napustaju svoja mesta u potrazi za poslom i boljim životom.Kazao je da je razgovarao sa vlasnicima Teklasa, koji su, što je retkost kad je reč o privatnim kompanijama, rešili da isplate radnicima 13. platu, zbog čega je, kaže, veoma srećan. Predsednik Vučić je turskim, ali i ostalim investitorima, poručio da ne traže druge destinacije gde će da investiraju, jer će u Sbriji uvek dobiti najbolje uslove.
                                                                                                                                      

„Kod nas nema ‘jok'“, rekao je Vučić i poručio stranim investitorima da u Srbiji mogu očekivati uvek bolje uslove. Obraćajući se vlasnicima „Teklasa“, primetio je da srpski radnici rade bolje nego u Meksiku, gde takođe namerava da posluje Teklas. „Nemojte više da pravite fabrike na drugim mestima, ovde ljudi najbolje rade i ovde ćete najbolje da zarađujete“, istakao je predsednik Vučić. „Turski biznismeni, nemojte da tražite druga mesta. Kada dobijete ponudu u nekoj drugoj zemlji dođite kod nas i dobićete bolju ponudu. Dođite ovde i potrošite i zaradite pare kod nas“, naglasio je Vučić i ukazao da Teklas vodi posebno računa i o radnicima, dodavši da je danas krenuo rovokopač koji kopa bazen, u kojem će moći da se kupaju zaposleni, što pokazuje drugačiji odnos prema zaposlenima – onoliko koliko budu zadovoljni zaposleni, biće i vlasnici. „Zadovoljan sam jer sam video jedan broj kuća koje se obnavljaju, video sam malo bolju infrastrukturu. Sledeće godine će se završiti autoput, pa je to mogućnost da se dovedu investitori“.
Vučić je rekao da Teklas želi da se dovede i gas u Vladičin Han, o čemu će se postarati srpske vlasti.
„Posle mnogo godina propadanja pomažemo da dolaze investitori i u ovaj kraj“, rekao je predsednik Vučić i ponovio da će uskoro u Srbiju doputovati u posetu turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sa oko 200 biznismena zainteresovanih da ulažu u Srbiju.

Predsednik Vučić  je prisustvovao „lansiranju“ 111. nosača sa obe strane mosta Vrla u Vladičinom Hanu, koji je sa 644,4 metara najduži most na južnom kraku Koridora 10.          Na najtežnoj deonici kroz Grdeličku klisuru ovih dana je počelo i postavljanje prvog asfalta i izvode se intenzivni radovi duž cele trase južnog kraka. Most Vrla se nalazi na deonici tunel Manajle – Vladičin Han, radove izvodi španski konzorcijum “Azvi-Rubau“, a ugovor se finansira iz kredita Svetske banke. Most je u fazi intenzivne izgradnje, a proteže se preko reke Vrle i državnog puta Vladičin Han – Surdulica. Most je na 14 raspona dužine po 45 metara koje savladava ukupno 140 nosača visine 2,20 metara, dužine 44 metra i težine od 87 tona svakog, što daje ukupnu dužinu svih nosača – greda od 6. 160 metara i težinu od 12. 180 tona. U ovaj most se ugrađuje 4.392 tona armature i 25.500 metara kubna betona.

Od ukupno 140 prethodno napregnutih nosača, primenom sistema lansirnih rešetki sa obe strane mosta, postavlja se trenutno 111. nosač.Projektom je predviđena izgradnja autoputa u punom profilu u dužini od oko šest km i petlje Vladičin Han.Ukupna dužina lokalnih puteva za izgradnju na ovom projektu je dva km. On je ovom prilikom rekao da je u poslednje tri četiri godine izgrađeno puteva kao i u poslednjih 50 godina i da je to jedan od najlepših objekata na putevima u buvšoj Jugoslavji te će dobiti i dekorativno osvetljenje. Izvor: BuT,Agencije i portali

 

Categories: Društvo

Оставите одговор