Društvo

Leskovačkoj Bolnici najveće medjunarodno priznanje za rezultate u zdravstvu

Leskovačka Opšta bolnica bogatija je od danas za nova odličja, i to po prvi put međunarodna, kojima je ova zdravstvena ustanovu rangirana kao najbolja u 2016. godini u konkurenciji sličnih zdravstvenih ustanova na zapadnom Balkanu i Bliskom istoku, a njen direktor Nebojša Dimitrijević proglašen je za menadžera godine u zdravstvu.

Nagradu su dodelil Evropska poslovna acocijacija  i Internacionalni komitet Sokratsa sedištem u Lonodnu Tim povodom danas je održan skup u bolnici na kome su predstavljena i obrazložena ova vredna priznanja.

Moram priznati da je ovo je velika čast za našu ustanovu. Ne postoje reči kojima bih opisao ponos i čast što sam bio u prilici da u Londonu prisustvujem svečanoj dodeli sa mnogim uspešnim ljudima iz Evrope, Afrike, Azije, Bliskog istoka i istočne Amerike. To što je naša bolnica uvrštena u jednu od najboljih regionalnih državnih zdravstvenih ustanova, i što smo stali uz rame uz rame sa bolnicama svetskog nivoa, daje nam podsticaj da nastavimo putem kojim smo krenuli i ostvarujemo još bolje rezultate”, kazao je Dimitrijević, dodavši da je to uspeh svih njegovih kolega i samog grada.

Ova nagrada je najbolje priznanje konstatnog ulaganja podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite proteklih godina”, istako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. I dodao da je took 2014. Godine otvorena angio-sala u koju je uz pomoć resornog ministarstva uloženo 100 miliona dinara, pre dve godine bolnica je postal naučna baza Medicinskog fakulteta iz Niđa, napredak je ostvaren, dodao je gradonačelnik Cvetanović, u kvalitetu lečenja, formirana su dodatna odeljenja, izvršena zamena vodovodne i kanalizacione mreže, rešeni sanitarni čvorovi, potpuno rekonstruisana tri odeljenja, a uskoro se kreće sa rekonstrukcijom Službe za infektivne bolesti.

„Još važnije je što smo uspeli da nabavimo veliki broj savremenih aparata koji su značajno poboljšali kvalitet zdravstvene zaštite. Očekujemo i nabvaku magnetne rezonance”, rekao je gradonačelnik, čestitajući svim zdravstvenim radnicima što se bolnica godinama nalazi u samom vrhu zdravstvenih ustanova.

“Posebnu čestitku upućujem rukovodstvu i direktoru Nebojši Dimitrijevću koji je doprineo da bolnica nema dugovanja i da posluje pozitivno. Njegove organizacione sposobnosti prepoznalo je i Ministarstvo zdravlja koje ga je pre nekoliko meseci postavilo za koordinatora  Zdravstvenog centra u Vranju”, rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Categories: Društvo

Leave a Reply