LESKOVAC: Gradsko veće usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta

gv-leskovac

Gradsko veće Leskovca usvojilo je na sednici 19 odluka koje su prosleđene Skupštini grada na dalju nadležnost. Ovom prilikom Gradski većnici razmotrili su Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvih devet meseci 2016. godine. Ukupni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina realizovani su sa 63,3 %. U gradski budžet slilo se 2.462.677,115 dinara od planiranih 3.892.406.000 dinara na godišnjem nivou.

Na prihodovnoj strani najveći problem predstavlja slabija naplata poreza na imovinu fizičkih lica (45,5%) ali i Posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine (44,7%). „Zatajili“ su u prva tri kvartala i i tekući namenski transferi od Republike. Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu i još tri odluke bitne za utvrđivanje visine poreza na imovinu za 2017. godinu. Detaljnije o ovoj odluci možete pročitati sutra u posebnoj vesti.

Usvojen je i Skupštini grada Leskovca prosleđen na raspravu i usvajanje Statut Ustanove za sport i fizičku kulturu „Sportsko rekreativni centar Dubočica Leskovac, čime će biti završen proces konstituisanja ove ustanove u skladu sa zakonom. Gradsko veće usvojilo je predlog rešenje o razrešenju dosadašnjih i predlog rešenja o imenovanju novih članova Komisije za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Leskovac.

Usvojen je predlog rešenja da se dužnosti članova Komisije za imenovanje direktora razreše predsednik Zoran Đorđević, i članovi Nebojša Kocić, Jadranka Miljković, Zvonimir Stamenković i Žarko Krstić, kao i članovi imenovani na predlog nadzornih odbora javnih i javno-komunalnih preduzeća za izbor direktora u preduzećima:

– JKP Komunalac – Ivan Ilić

– JKP Toplana – Bratislav Stojković

– JKP Grdelica – Novica Nikolić

– JP Direkcija – Aleksandar Nikolić

– JP Dom – Srđan Dinić

– JP Pijaca – Stanimir Zlatković

– JP Radio Leskovac – dr Miodrag Kostić

. JP SRC Dubočica – Goran Vukadinović

– JP Gradska autobuska stanica – Veroljub Trajković

U skladu sa članom 31. Zakona o javnim preduzećima Komisija za sprovođenje konkursa imaće 5 članova, a Gradsko veće je predložilo Skupštini grada da komisiju čine: predsednik Žikica Stojanović, i članovi Srđan Jovanović, Goran Pejić, Lidija Đorđević i Violeta Stefanović. Na sednici je usvojen i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za za imenovanje direktora JKP Komunalac, kao i predlog Odluke o izmeni o dopuni odluke o osnivanju Gradskog saveta za bezbednost saobraćana na putevima čiji je sastav proširen predstavnicima određenih državnih organa.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Predlog je da za predsednika bude izabran Srđan Dojčinović, a za članove Dragana Miljković, Aleksandra Jocić, Jelena Mitrović i Vesna Nikolić.Gradsko veće predložio je Skupštini grada usvajanje odlulk vezanih za knjigovodstvena usklađivanja vrednosti imovine koja je JKP Vodovod naložila Državna revizorska institucija, a više detalja o ovoj temi možete pročitati sutra na našem portalu.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s