Hronika

ZELENI SRBIJE: Osuda napada na Blagoja Bradića

Zeleni Srbije logo

Zeleni Srbije oštro osuđuju fizički napad na Blagoja Bradića, Narodnog poslanika iz stranke Zajedno za Srbiju. On je bio izložen brutalnom napadu u subotu uveče u Nišu.
Zeleni Srbije traže od MUP-a i od nadležnih državnih organa da utvrde identitet napadača. Očekujemo da se prema njima preduzmu rigorozne zakonom propisane mere.
Srbija u kojoj je nasilje metod „političkih razgovora“ počinje da liči na onu zemlju iz ’90-ih. Zeleni su bili uvereni da nam se to vreme više neće vratiti.
Predstavnici države moraju pod hitno osuditi ovaj čin nasilja i pokazati da ovo nije model političkog ponašanja za koji se zalažu ili ga podržavaju! Nasilje je nad bilo kojim građaninom nedopustivo, a u političkom životu je dodatno zabrinjavajuće, jer ruši osnove demokratije. Ovakvi postupci unose strah u sve građane koji nastoje da država Srbija bude uređena zemlja u kojoj vladaju zakoni i tolerancija.
Zeleni Srbije se nadaju da je ovo izolovani slučaj i akt nasilnika, a ne politički koncept koji smo devedesetih ostavili iza nas. Samo bezbedni, građanke i građani, mogu biti zadovoljni životom u Srbiji.

Categories: Hronika

Leave a Reply