Hronika

PU LESKOVAC: Za vikend 289 prekršaja

Policija nocu 4

Pripadnici leskovačke Policijske uprave su, u kontroli sprovedenoj u daneima vikenda„uočili i sankcionisali“289 prekršaja odkojih 82 spada u kategoriju težih a preostalih 207 čine lakši prekršaji.
U dane vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa ciljem otkrivanja prekršaja koje oni čine u saobraćaju, saqopšteno je iz Policijske uprave..
Pripadnici saobraćajne policije alkotestirali su 811 vozača i utvrdili da je 23 vozača pod dejstvom alkohola upravljalo vozilom u saobraćaju na putevima.
U stanju teške alkoholisanosti bilo je šest vozača koji su, shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, zadržani u prostorijama PU Leskovac do istrežnjenja, dodaje se u policijskom saopštenju.
Kontrolom učešća pešaka i bicilista u saobraćaju otkriven je 41 prekšaja od čega su 22 učinili pešaci a preostalih 19 biciklisti.
Najčešći prekršaji su: prelazak kolovoza van pešačkog prelaza i prelazak kada je uključeno crveno svetlo na semaforu koji su ujedno i česti uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima su povređeni pešaci.
Policijska uprava u Leskovcu apeluje na nesavesne vozače, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi jer će tako izbeći sankcije i sačuvati sebe i druge.Takođe apelujemo na sve vozače da svoja vozila parkiraju na mestima gde je to dozvoljeno, navodi se u saopštenju.

Categories: Hronika

Leave a Reply