Hronika

Uhapšeni organizatori šverca imigranata stradalih kod Leskovca

Povredjeni azilanti Le

U sinhronizovanoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na području više policijskih uprava i Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, uhapšene su tri osobe za koje se sumnja da su organizovano vršile prevoz ilegalnih imigranata preko teritorije Republike Srbije.
Zbog sumnje da su izvršili krivična dela: nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povređenim u saobraćajnoj nezgodi, policija je zadržala M. S. (43) iz okoline Vranja, kome je po predlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je M. P. (36) i R. P. (37), sa boravištem u Vranju, određeno zadržavanje i oni će u toku dana biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.
Osumnjičeni se terete da su u toku noći između 24. i 25. februara ove godine, po prethodnom dogovoru organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije.
Prilikom prevoza kombi vozilom „fiat“, na deonica autoputa Vranje – Leskovac kod sela Donje Krajince, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi sleteo s puta i udario u objekat pored puta. U ovoj nesreći 41 strani državljanin je teže ili lakše povređen, a jedan putnik je preminuo sinoć.

Categories: Hronika

Leave a Reply