Društvo

LESKOVAC: Asfaltiranje ulica u naselju ‘’Podrum’’

Mesko asfaltiranje Podrum

Dr Goran Cvetanović ,gradonačelnik Leskovca i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Milenko Milenković, obišli su radove na izgradnji saobraćajnica i vodovodne mreže u Čegarskoj i ulicama Dobrivoja Španca i Danila Narandžića u leskovačkom naselju ‘’Podrum’’.
-Cilj nam je da u roku od 90 dana završimo ove tri ulice, ukupne dužine 665 metara, da najpre rekonstruišemo vodovodnu mrežu, a zatim pristupimo asfaltiranju, porčio je gradonačelnik Cvetanović.
Inače, vrednost pomenutih radova, koje finansira Direkcija za urbanizam i izgradnju, je 19 miliona dinara, a izvođač preduzeće “Investgradnja”. Prema rečima direktora Direkcije, Milenka Milenkovića, od ponedeljka je u toku zamena dotrajalih vodovodnih cevi, dok će radovi na kolovozu početi naredne sedmice.
-Duži vremenski period obavljanja radova na svakoj od lokacija neophodan je iz razloga jer se prekinulo sa starom praksom da se asfaltiranje vrši bez zamene starih azbestnih cevi i rekonstrukcije toplovoda, što je stvaralo ogromne gubitke u budžetu, rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da je u t toku prošle godine, nova vodovodna mreža izgrađena je u 16 ulica.
Iz leskovačke Direkcije je najavljeno da će tokom naredne nedelje početi radovi na vodovodnoj mreži od Vučja do Žabljana, koji će koštati 10 miliona dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply