Politika

LESKOVAC: Formirana “Liga socijalista Leskovca“

Liga socijal.LeskovcaLiga socijal.Zika Zm

U prepunoj sali Gradske skupštine u Leskovcu je danas formirana “Liga socijalista Leskovca“ i na predlog 65 novoformiranih mesnih odbora za prvog predsednika predložen doskorašnji prvi čovek leskovačkih socijalista i jedan od osnivača SPS-a Živojin Stefanović.
Obraćajući se prisutnima na osnivačkoj skupštini Živojin Stefanović je podsetio da “genezu“ dosadašnjih nesporazuma izmedju Beograda i Leskovca rekavšđi da su Leskovac, kao i Vranje, Niš, Kragujevac i druga mesta služili kao glasačka mašina pa je tako Branko Ružić kojeg je GO SPS Leskovca svojevremeno predložio za najvišu funkciju u partiji, sada, u “znak zahvalnosti“ potpisao odluku o raspuštanju tog istog odbora i imenovanje privremenog organa.

Liga socijal.Leskovca1Liga socijal.Leskovca2
Stefanović je podsetio da će nastaviti put za koji se on, ali, kako je rekao, svi prisutni opredelili, a to je socijalna pravda i jednakost. Odnosno da će poštovati osnovne postulate levice i levičara jer su svi okupljeni u Sali za to.
Nakon usvajanja predloga da Živojin Stefanović stane na čelo Lige socijalista Leskovca osnivačka skupština je završena uz konstataciju da će cvrlo brzo uslediti konstituisanje svih organa i tela.

Categories: Politika

Leave a Reply